2010. május 14., péntek

Zabpehelycsók

Posted by Picasa 
Valami olyan sütire vágytam,ami finom,de nem hizlal.Meglepően könnyen találtam ilyen receptet a Rama Süteményeskönyvben. A legnagyobb meglepi az,hogy tényleg nagyon finom volt!

Hozzávalók:
10 dkg margarin
25 dkg zabpehely(apró szemű Sparos)
8 dkg cukor
8 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 vaníliás cukor
2 tojás
étcsoki
meggybefőtt vagy koktélcseresznye
A zabpelyhet a margarinban pirítsuk meg.Szórjuk rá a cukrot és keverjük amíg fel nem olvad.
Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet,majd az összekevert tojásokat.Teáskanállal készítsünk kis halmokat,tegyük kivajazott tepsibe és 225 fokon süssük aranybarnára.10 perc alatt elkészül.Ha kihűlt az alját mártsuk olvasztott étcsokiba.Ha a csoki is megszilárdult a tetejére tegyünk egy szem meggybefőttet és már kész is.

Nincsenek megjegyzések: