2010. május 25., kedd

Morzsás rebarbara

A recept Jamie Olivertől van A pucér szakács c. könyvéből.Jamie szerint a világ legjobb desszertje......háááát nekem annyira nem jött be,viszont a férjemnek ízlett.Azóta olvastam valahol,talán a Szépségtár blogon egy hasonlót,csak lisztes vajas morzsa helyett kekszmorzsával.....na az tényleg jó lehet,legközelebb úgy csinálom.
Hozzávalók 6 személyre:
250 g sima liszt
120 g vaj
100 g cukor
csipet só
500 g rebarbara
4 ek cukor
A morzsa alkotóelemeit robotgéppel vagy kézzel morzsoljuk addig amíg kenyérmorzsához hasonló nem lesz.A megtisztított feldarabolt rebarbarát tegyük egy nagy hőálló tálba egy sorba és szórjuk meg cukorral.Hintsük rá a morzsát és rázogassuk meg egy kicsit,majd tegyük 200 fokos sütőbe kb. fél órára,míg aranybarna nem lesz.Jamie javaslatára -ahogy a képen is látszik-tettem hozzá egy narancsot is,de azt nem javaslom,mert csak kiszáradt sütés közben.

Nincsenek megjegyzések: