2010. május 17., hétfő

Malackák tésztatakaróban

Az egyik kedvenc receptem az egyik kedvenc szakácskönyvemből,a Nigella falatozójából.

Hozzávalók:
375 g sütőporos  liszt (1 kg liszthez teszünk 1 zacskó sütőport)
1 púpozott teáskanál só
2 és fél dl zsíros tej
1 tojás
25 g reszelt sajt
3 ek olaj
A kenéshez 1 tojás kevés tejjel és fél tk.sóval összekeverve.

Töltelékhez.
virsli ,kolbász,sajt

A lisztet összekeverjük a sóval és  a reszelt sajttal.Egy másik edényben összekeverjük a tejet és a tojást majd az olajat.Villával folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat a szárazhoz.Ha túl száraz vagy ragacsos a tésztánk még adjunk hozzá tejet vagy lisztet amíg könnyű és rugalmas tésztát nem kapunk.A tésztát nyújtsuk ki nagyjából téglalap alakúra és közepesen vékonyra.Vágjuk kb. 4 cm-es csíkokra és ezeket kb. 6 cm hosszú darabokra.A virsliket vágjuk koktélvirsli méretűre,fektessük a téglalap egyik sarkára és innen csavarjuk fel.Kicsit nyomogassuk meg,hogy jól záródjon,majd a kész malackát tegyük egy sütőpapíros tepsibe.Ha mindet feltekertük és a tepsibe raktuk kenjük meg a tetejüket a tojásos keverékkel.Ettől szép aranybarna lesz a tetejük.
Tegyük a tepsit egy 220 fokra előmelegített sütőbe.Kb. 12-15 perc alatt megsül.
Én nem csak virslit hanem kolbászt és sajtot is használok töltelék gyanánt.Szerintem a kolbászos a legfinomabb:))

Nincsenek megjegyzések: