2010. május 6., csütörtök

Spárgatorta-Torta di asparaghi

Megint egy Sophia Loren recept.Ezzel a szendviccsel szerettettem meg a férjemmel a spárgát.Már csak ezért is ajánlom mindenkinek,hogy próbálja ki.Előételnek és főételnek is tökéletes.
Hozzávalók:
házi (jellegű) kenyér
zsenge spárgacsúcs
sonka
lágy sajt pl.mozzarella

Elkészítése:
Személyenként 10 dkg gépsonkát,2 szelet házi kenyeret és 4 db spárgacsúcsot számoltam.
A spárgák zsenge csúcsát levágjuk.2-3 percig pároljuk.Hideg vízben lehűtjük és letakarjuk egy konyharuhával,hogy száradjon.
Megpirítjuk a kenyérszeleteket.Nagyon apró kockákra vágjuk a sonkát és rátesszük a kenyérre.Erre kerül a spárga majd a sajt.Kivajazott hőálló tálba tesszük.Előmelegített sütőben 190 fokon kb.10 perc alatt megsül.

Nincsenek megjegyzések: