2009. október 29., csütörtök
Palacinche triestine -Triesti palacsinta
Akár hisszük akár nem az Osztrák-Magyar Monarchia idején a magyar konyhaművészet hatással volt az olaszra.Friuli tartomány receptjeit tartalmazó szakácskönyvemben többször is akadtam magyar receptre.Friuliban főznek golast,liptauert és palacinchet vagyis gulyást,liptai túrót és palacsintát.Nem kis büszkeséggel olvastam a következő sorokat:" le palacinche triestine sono piu simili alle palacsinte ungheresi che piu famose crepes francesi"-a triesti palacsinta hasonlít a legjobban a magyar palacsintára,amely a leghíresebb francia palacsinta.
Hozzávalók:250 g liszt
100 g vaj
2 tojás
5 dl tej
1 csipet só
sárgabarack lekvár
Az elkészítését persze nem kell magyarázni senkinek.A hozzávalókat is csak azért adom meg grammra pontosan,mert egyszer kaptam egy "pánik smst"egy ismerősömtől,hogy írjam le a palacsinta hozzávalóit,de pontos adatokkal.Akkor bevallom nem tudtam reagálni erre a felszólításra. De íme,ha valakinek szüksége lenne rá,mostantól rendelkezésre állnak ezek az adatok.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése