2009. október 13., kedd

Frollini viennesi al cioccolato

Posted by Picasa




Egy nyaralás alkalmával tettem szert egyik kedvenc szakácskönyvemre,mely csupa csokis receptet tartalmaz.A bécsi csokis frollini receptjét is ebből a könyvből vettem.Nagyon egyszerűen elkészíthető finomság,kezdők is belevághatnak.
Hozzávalók:
115 g vaj
60 g porcukor
125 g liszt
1 kanál (holland) kakaópor
100 g étcsokoládé
Dolgozzuk össze a vajat és a cukrot,amíg könnyű és puha keveréket nem kapunk.Ha ezzel megvagyunk,szitáljuk bele a lisztet és a kakaóport és alaposan keverjük össze.Ezzel már kész is a tésztánk.Most egy habnyomó zsákra (ugye így hívják magyarul?) tegyük fel a legszélesebb,rovátkolt csepegtetőt,ezzel formázzuk meg a frolliniket.Egy széles tepsibe tegyünk sütőpapírt. A zsákból nyomjunk 6 cm hosszú széles csíkokat a tepsibe.Ha túl kevés tésztát használunk akkor nagyobb az esélye,hogy száraz,égett frollini lesz a végeredmény.A csíkok között hagyjunk elég helyet,mert sütés közben megnő a térfogatuk.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt sülnek meg.Hagyjuk kihűlni a sütit,és közben gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét.Már csak az utolsó lépés van hátra,a frollinik mindkét végét mártsuk bele,majd hagyjuk megdermedni rajta a csokit.

Nincsenek megjegyzések: