2009. október 10., szombat

Paglia e fieno


Az elnevezés annyit tesz széna és szalma.Ez persze a tészta színére utal és nem az ízére.


Hozzávalók 2 személyre:
250 g paglia e fieno tészta
150 g gomba
50 g vaj
200 ml tejszín
100 ml húslé
100 g sonka
friss bazsalikom
petrezselyemzöld
parmezán
friss citrom

bors

Mossuk meg és daraboljuk fel a gombát.Facsarjunk rá egy kis citromlevet.
A vaj felét olvasszuk fel egy serpenyőben és adjuk hozzá a zúzott fokhagymát.Sózzuk,borsozzuk és öntsük bele a tejszínt és a húslevet.Forraljuk fel és főzzük amíg be nem sűrűsödik.
Egy másik serpenyőben olvasszuk fel a maradék vajat,és adjuk hozzá a sonkát,pirítsuk meg,majd tegyük hozzá a gombát.Szórjuk meg sóval,borssal,petrezselyemzölddel és bazsalikommal.Kb. 20 percig főzzük,míg a gomba meg nem puhul.Közben forraljunk vizet a tésztának.
Ha kész a gomba keverjük össze a tejszínes mártással.
A tésztát a csomagoláson lévő utasítás szerint főzzük meg.Szűrjük le és öntsük rá a mártással.Reszeljünk rá friss parmezánt.

Nincsenek megjegyzések: