2009. október 27., kedd

Lisztmentes diós-mákos muffin

Posted by Picasa
Három célom is volt amikor nekiálltam ennek a muffinnak.Egy,hogy kipróbáljam az új formát(rózsa, a másik pedig szívecske),kettő,hogy elhasználjam a darált diót,három,a férjemnek süssek valami mákosat.Mindhárom teljesült ezzel a muffin recepttel,amit a www. latte.hu oldalon találtam.
Hozzávalók:
25 dkg mák és dió vegyesen
8-10 dkg cukor
10 dkg vaj
3 tojás
1,5 tk. sütőpor

vaníliaaroma
1 citrom reszelt héja

A tojások sárgáját és fehérjét külön választjuk.A sárgáját habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk a vajat a citromhéjat és a vaníliaaromát. A diót/mákot összekeverjük a sütőporral és hozzákeverjük a masszához.A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük,és óvatosan a tésztához keverjük,előbb a hab felét majd a maradékot is.
A muffin sütőt félig megtöltjük a masszával.Előmelegített sütőben 170 fokon kb.20 percig sütjük.
Nagyon könnyű tésztájú muffinok lesznek belőle.


Nincsenek megjegyzések: