2010. június 6., vasárnap

Sajtos tortellini

Posted by Picasa

Életem első saját tortellinije! Elég egyszerű tölteléket tettem bele..egyszerű,de nagyszerű lett.A recept Jamie Olivertől van.
Hozzávalók a tésztához.
500 g jó minőségű rétesliszt
5 tojás
 A töltelékhez.
60 g fontina sajt
60 g pecorino sajt
60 g parmezán
60 g ricotta
2 marék friss bazsalikom

fokhagyma

A paradicsommártáshoz:

1 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
2 tk oregánó
3 darab paradicsomkonzerv,vagy házi paradicsomlé
1 marék bazsalikom

friss bors

Először meggyúrjuk a tésztát a hozzávalókból.Konyhagéppel nagyon gyorsan megvan.Nyújtsuk ki a tésztát tésztakészítő géppel 1 mm vastagra és késsel vágjunk négyzeteket vagy köröket belőle.Én négyzeteket vágok,hogy ne kelljen a felesleget újranyújtani.Tegyünk egy teáskanálnyi tölteléket a formákra,a közepüktől kicsit lejjebb.Kenőecsettel egyenletesen kenjük körbe a formák szélét vízzel.Ettől ragad majd össze a tészta.Hajtsuk félbe a formát és nyomkodjuk le a közepétől induljunk a széle felé.A tortelliniben nem maradhat levegő.(nem tart olyan sokáig mint ahogy hangzik)Végül nyomjuk össze a két szélét.
Utána megfőzzük a mártást.A felaprított fokhagymát megfonnyasztjuk az olajon,majd hozzáadjuk a paradicsomlevet és az oregánót amennyiben nem frisset hanem szárítottat használunk.Forraljuk fel és főzzük sűrűre.Végül tegyük hozzá a friss bazsalikomot.Ha friss oregánót használunk akkor azt is most dobjuk bele.Sózzuk,borsozzuk.
A töltelékhez felsorolt sajtok közül mind nem kapható kis hazánkban,ezért egyszerűen helyettesítettem azzal ami van.Tehát a rendelkezésünkre álló lereszelt  sajtot összekeverjük a ricottával,rátesszük a bazsalikomot és ízesítjük borssal,fokhagymával.Már tölthetjük is a tortellíniket.
Főzzük a tortellinit sós forró vízben 3 percig,majd csöpögtessük le és öntsük rá a mártást.Szórjuk meg parmezánnal

4 megjegyzés:

Krisztu írta...

Nagyon guszta lett!!!

Hajni írta...

Köszi!:)

Felhőlány írta...

Nagyon szép lett! :) Ügyi vagy! :))

Hajni írta...

Köszönöm!Tényleg ügyinek éreztem magam,amikor láttam,hogy egy se ment szét a főzéstől:)))