2008. november 25., kedd

Spaghetti alla Notte


Olaszországban azt tartják csak az az igazán jó szakács,aki az év minden napján másképp tudja elkészíteni a spagettit. Ettől ugyan még messze vagyok,de most közzéteszek egy saját spagetti receptet.
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg spagetti tészta
2-3 dl házi paradicsomlé (vagy konzervparadicsom)
25 dkg gomba
10 dkg főtt császárszalonna
reszelt sajt
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
bazsalikom,oregánó,rozmaring,petrezselyemzöld
olívaolaj,só,bors

A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk és egy kis olívaolajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott császárszalonnát és kb. 5 percig sütjük.A tésztát sós vízben megfőzzük és lecsöpögtetjük.
Közben a gombát (csiperke) negyedekre vágjuk, majd hozzátesszük a szalonnához és felöntjük a paradicsomlével.Ízesítjük a zöldfűszerekkel, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük amíg a gomba meg nem puhul. A mártást rászedjük a tésztára és megszórjuk sajttal.

Nincsenek megjegyzések: