2008. november 24., hétfő

Ricottás burgonyatorta


A Torta di ricotta con patate egy rusztikus külsejű könnyen elkészíthető olasz torta.

Hozzávalók:
fél kg burgonya
40 dkg ricotta
35 dkg cukor
6 dkg vaj
4 tojás
20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 evőkanál reszelt citromhéj
porcukor
(Olvastam egy trentinói receptet amelyben 5 dkg csokoládét és egy kis vaníliát is kell bele tenni.)
A burgonyát megfőzzük,összetörjük összekeverjük a ricottával , a cukorral, a vajjal és a tojásokkal.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a citromhéjat. Dolgozzuk össze hogy lágy és sima tésztát kapjunk. Egy 25 cm átmérőjű kapcsos tortaformát vajazzunk ki és öntsük bele a tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb. 35 percig. Amikor kihűlt megszórhatjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések: