2010. február 2., kedd

Torta di ricotta profumata al cacao

Ezt a receptet  itt találtam.Nagyon gyors és egyszerűen elkészíthető.
Hozzávalók:
500 g ricotta
200 g cukor
200 g liszt
30 g kakaó
40 ml cseresznyelikőr
3 egész tojás
1 cs.sütőpor
tejszín a tálaláshoz
Keverjük össze a ricottát a cukorral,a kakaóval,a tojásokkal.Adjuk hozzá a likőrt.A lisztet és a sütőport keverjük össze és dolgozzuk bele a ricottás masszába.Tegyük egy kivajazott kilisztezett tepsibe vagy tortaformába és 180 fokon süssük kb.30 percig.(Az én sütőmnek több idő kellett.)
Egy fogpiszkálóval,vagy villával ellenőrizhetjük,hogy a közepe is megsült -e.
Hagyjuk kihűlni és tálaláskor tegyünk rá tejszínhabot.

Nincsenek megjegyzések: