2010. január 3., vasárnap

Zellerkrémleves




 Ezer éve főzöm ezt a levest minden Karácsonykor,a Shapeből vettem a receptet kb. 10 évvel ezelőtt(az majdnem ezer:) ).Változtatni akartam egy kicsit az otthon megszokott karácsonyi menün,és kialakítani a saját hagyományainkat.Sikerült,mert azóta is ez nálunk a "Karácsonyi leves".
Hozzávalók:
60 dkg zeller
6 dkg margarin
1,5 dl főzőtejszín
só,borsikafű,vegeta
zsemle

A zellert apróra feldarabolom.A margarint felolvasztom egy fazékban és beleteszem a zellert ,majd felöntöm vízzel.Fűszerezem és hagyom főni amíg jó puha nem lesz.
Ha kész botmixerrel pépesítem (ha kell ilyenkor pótolom az elfőtt vizet,hogy ne legyen mártás sűrűségű a leves), és a főzőtejszínből és egy evőkanál lisztből készített habarással behabarom.
A tálaláshoz két zsemléből készítek pirított zsemlekockákat.Olyan nincs,hogy valakinek nem ízlik!:)

Nincsenek megjegyzések: