Ez a recept régóta megvan nekem.Vagy Jamie vagy Nigella egyik régi műsorából vettem,sajnos már nem emlékszem.Kezdő háziasszonyok vásárolt csokis piskótából is készíthetik:)
Hozzávalók:
fél kg csokis piskóta
fekete cseresznye dzsem,én fekete erdő dzsemet használok
12 dkg étcsoki
3,5 dl tejszín
3,5 dl zsíros tej
8 tojás sárgája
12 dkg cukor
4 dkg kakaó
likőr
1 üveg megybefőtt
tejszínhab
Gőz fölött felolvasztjuk a csokit,hozzákeverjük a tojások sárgáját,a cukrot és a kakaót.Kikeverjük a krémet a meleg tejes tejszínnel és az olvasztott csokis keverékkel.Addig főzzük folyamatos keverés mellett amíg be nem sűrűsödik.(kb.10 perc).Fóliát terítünk közvetlenül a krémre,hogy ne bőrösödjön be,majd hűlni hagyjuk.
A felszeletelt piskótákat összeragasztjuk lekvárral-ezek kerülnek a magas falú edény aljára.Megöntözzük likőrrel és megszórjuk a lecsepegtetett megybefőttel.Ha ez kész nyakon önthetjük a krémmel. Tálalás előtt tejszínhabot teszünk a tetejére és megszórjuk reszelt étcsokival.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése