Amikor én általános iskolás voltam nagy sikere volt a Rama süteményeskönyvnek.Ezt a receptet abból vettem és azóta is nagyon gyakran készítem a magyar palacsinta alternatívájaként.
Mostanában kaptam a gofrisütőt,de hagyományos palacsintasütőben csináltam vagy 15 évig ,tökéletesen megfelel az is.Bevallom úgy még jobban is ízlik. Ha gofrisütőben csinálom akkor kell rá valami töltelék,mert szárazabb lesz a tésztája mintha palacsintasütőben sütöttem volna.
Mi tejszínhabbal ettük vagy lekvárral.A férjem tejszínhabbal ÉS lekvárral:D.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarin
20 dkg cukor
3 tojás
fél l tej
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 citrom leve
A puha margarint az egész tojásokkal habosra keverjük.Keverjük össze a lisztet és a sütőport.A citromhéjat reszeljük le.A tojásos masszához keverjük hozzá a sütőporos lisztet a tejet a vaníliás cukrot és a citromhéjat.
A tésztát jól dolgozzuk össze.Ha palacsintasütőben sütjük még tegyünk hozzá egy kis tejet,hogy hígabb legyen.Ha kontaktgrillben akkor elég ha csak épp lecsöpög a fakanálról a tészta.
A palacsintasütőt és a kontaktgrillt is vajazzuk ki használat előtt,majd ismételten 2-3 darabonként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése