2009. március 8., vasárnap

Frittelle di San Giseppe

 
Posted by Picasa


A Szent József napi fánk egy régi tradicionális étel.Elkészítési módja tájegységenként változik.Egy a közös,hogy ezt a fánkot márciusban,József napkor kell elkészíteni.
Hozzávalók:
230 ml víz
50 g vaj
1 csipet só
1 zacskó vanillincukor
1 citrom reszelt héja
5 tojás
150 g liszt
porcukor
olaj a sütéshez
A vizet, a vajat a sót a cukrot és a citromhéjat egy magas falú lábasba tesszük és felforraljuk. A tűzről levéve folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet.Csomómentesre keverjük,és félretesszük hűlni.
Ha kihűlt hozzáadjuk a tojásokat és alaposan összekeverjük.Egy lágy tésztát kapunk.Pihentessük minimum egy óráig.Forró olajba teáskanállal vagy kisebb evőkanállal diónyi darabokat szaggatunk és aranybarnára sütjük.Ha kiszedjük tegyük papírszalvétára,hogy feligya az olajat.Porcukorral megszórjuk és frissen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: