2010. március 15., hétfő

Kossuth -kenyér

Stílszerűen ezt sütöm március 15-én.A Horváth Ilona könyvből van a recept,némi változtatással.A díszítés már az én ötletem volt.
Hozzávalók:
3 tojás
13 dkg liszt
kk sütőpor
3 dkg holland kakaópor
1 citrom leve és reszelt héja
12 dkg cukor
csipet fahéj
6-8 dkg apróra vágott dió
A díszítéshez porcukor és ételszínező.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral.Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat a kakaót a diót és a fahéjat.A tojásfehérjéből kemény habot verünk és beleforgatjuk a masszába.A sütőporral összekevert lisztet beleszitáljuk a keverékbe.Picit folyékony masszát kell kapnunk.(Esetleg ha kicsik voltak a tojások ez nem sikerül,akkor egy pici tejjel lazíthatunk rajta.)Kivajazott sütőtálba tesszük és 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
A díszítéshez 2 ek. porcukrot összekeverünk egy kis citromlével és szétkenjük a piskótán.1-1 ek. porcukorból és néhány csepp ételszinezőből pedig zöld és fehér csíkokat rajzolunk rá keresztbe.(Az enyémről hiányzik a zöld,mert sehol se találtam.)
Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések: