2010. március 24., szerda

Húsos szendvics

Posted by Picasa 

Ez egy egyszerű de mégis látványos szendvics amit gyorsan el lehet készíteni.
Hozzávalók 2 személyre:

2 szelet karaj
só,bors,
rozmaring
őrölt római kömény
 bazsalikom
3-4 ek.balzsamecet
2 tojás
1 fej hagyma
olívaolaj
liszt
A húsokat bepácoljuk.Ehhez szükségünk lesz egy zacskóra.Ebbe tesszük a húsokat és rájuk a fűszereket,valamint a balzsamecetet.Ha kész a gyorspác,rakjuk a hűtőbe 45-60 percre.A hús sütéséhez melegítsünk egy wokban néhány ek. olívaolajat.A hússzeletek mindkét oldalát süssük ki hirtelen(kb. két perc)majd öntsünk rá 2 dl vizet és hagyjuk sülni kis lángon amíg  puha nem lesz.
Süssünk fejenként egy tükörtojást.Karikázzuk fel a vöröshagymát és a karikákat forgassuk lisztbe majd forró olajban süssük ki.Egy -egy szelet kenyeret pirítsunk meg.Ha kész a hús a szaftjába mártsuk bele a pirítóst,tegyük rá a hússzeletet, a tükörtojást,a tetejére pedig a hagymakarikákat.
Friss salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: