Hatalmas sikereket érek el ezzel a recepttel,mindenki el van tőle ragadtatva.A tésztát ugyan készen veszem,de ez nem von le az élvezeti értékéből.Nálunk a hétvégén ez volt az adventi vendégség fő fogása,és mondhatom teljes volt a siker.Ha kettőnknek készítem,akkor csak 250 g tésztát használok.Ennél több fő esetében már érdemes megduplázni az adagot,mert nagyon fogy:)Három személyre dupla adagot készítettem,és az utolsó morzsáig elfogyott.Vacsira se maradt:(
Hozzávalók 2 személyre:
300 g darált hús
fél üveg házi paradicsomlé vagy fél doboz konzervparadicsom
100g parmezán
1 vöröshagyma
extraszűz olivaolaj
só
bors
A besamelmártáshoz :
9 dl tej
50 g vaj
50 g liszt
só
A földarabolt hagymát pirítsuk meg olívaolajon,majd tegyük hozzá a húst és 10 percig pirítsuk. Adjuk hozzá a paradicsomlevet,sózzuk,borsozzuk.Készítsük el a besamelt.Forraljuk föl a tejet A vajat olvasszuk fel és keverjük hozzá a lisztet,majd kb. két percig kevergetve pirítsuk Folyamatos keverés mellett fokozatosan adjuk hozzá a tejet.Addig főzzük amíg be nem sűrűsödik,és ne hagyjuk abba a kevergetését,mert azonnal becsomósodik.A legegyszerűbb elektromos habverőt használni.
Közben tegyünk oda vizet a tészta főzéséhez.
A megpárolódott húshoz adjunk hozzá két merőkanál mártást és a reszelt parmezánt.
Forrásban lévő sós vízben főzzük 4 percig a cannelloni tésztát.
Majd következik a töltés.Egy kiskanállal kiválóan alkalmas a célra.A megtöltött tésztacsöveket egy kivajazott hőálló tálba fektetjük két rétegben.A rétegek közé és a tetejére tegyünk a maradék besamelmártásból.
A tetejére szórjunk egy kis parmezánt és tegyük be a sütőbe (190 fok)kb. 20 -30 percre.
Ha kész vegyük ki és hagyjuk 10 percig pihenni szervírozás előtt.
2 megjegyzés:
nagyon finom lett. elkészítettem, mindenkinek nagyon ízlett. köszönöm a receptet.
Örülök,hogy ízlett!
Megjegyzés küldése