Amikor először ettem biscottit gyerek voltam még.Magyarországon nem lehetett kapni,nem tudtuk mi az és hogyan kell enni.Magába,szárazon kezdtem rágcsálni és persze nagyon nem ízlett.Lesújtó vélemény alakul ki bennem az olasz édesség iparról Azóta már tudom,hogy ha forró tejbe, capuccinoba mártogatjuk,akkor a biscotti isteni.Ráadásul az egyszerűbb receptek-mert sokféle variációja létezik-szinte a semmiből elkészíthetőek.
Hozzávalók:45dkg liszt
25dkg porcukor
vaníliakivonat
1tk.őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
1 tk. sütőpor
0,6 dl extraszűz olívaolaj
2 tojás
A száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban.Hozzátesszük az olajat és a tojásokat,majd jól összekeverjük. Egy órán át pihentessük, majd egy gyúródeszkán formázzunk a tésztából hosszú rudakat,mintha nudlit készítenénk. Vágjunk a rudakból kisebb darabokat és formázzunk belőlük holdacskákat.Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25 perc alatt sül meg.
Sütés után megkeményedik. Capuccinoba,kávéba, kakaóba mártogatva fogyasszuk.Én fahéjas forró tejjel szoktam inni. A tejet átgőzölöm a capuccinofőzőn és teszek bele egy csipet fahéjat.Téli estéken különösen jól esik!
Sütés után megkeményedik. Capuccinoba,kávéba, kakaóba mártogatva fogyasszuk.Én fahéjas forró tejjel szoktam inni. A tejet átgőzölöm a capuccinofőzőn és teszek bele egy csipet fahéjat.Téli estéken különösen jól esik!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése