2008. december 15., hétfő

Sajtos rizottó


Többféle rizottóval próbálkoztam már,de a végén mindig visszatérek a sajtoshoz.
Nagyon egyszerű és finom étel. Nem mellékesen pedig laktató is.
Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg rizottó rizs
kis fej hagyma
1 ek vaj
5-6 dl csirkehúsleves
1 dl fehérbor -csak aki szereti
15 dkg sajt
só,bors

A vajat megolvasztjuk és hozzátesszük a felaprított hagymát. Ha megpárolódott a hagyma tegyük bele a rizst és pirítsuk 2 percig. Öntsük hozzá a bort és addig kevergessük amíg a rizs magába nem szívja,majd keverjük hozzá a levest is 1 decinyi adagokban.Folyamatosan keverjük amíg magába nem szívta az összes folyadékot.
Végül ha már elég puha tegyük bele a reszelt sajtot és megint kevergessük amíg a sajt is fel nem olvad.Sózzuk borsozzuk ízlés szerint és már tálalhatjuk is.

Nincsenek megjegyzések: