2008. december 13., szombat

Crema di limoncello

A Limoncellot biztos sokan ismerik a gasztronómiában(vagy az ivászatban) jártas blogolvasók közül,de tapasztalataim szerint a százszor finomabb Limoncello krémlikőr itt nálunk nem ismert.
Én magam első alkalommal egy olasz étteremben ittam. A ház vendége voltam, valószínűleg egy bizonyos nyelvi bakinak köszönhetően,amit nem részleteznék. Örökre megszerettem ezt a finom tejszínes likőrt, azóta nem múlhat el nyaralás ennek beszerzése nélkül. Úgy döntöttem ideje házilag -fatto a casa- előállítani.
A következő receptet az internetről szedtem és fordítottam magyarra. A Limoncello krémlikőr elnevezés az én ötletem, mert még nem találkoztam Magyarországon ezzel az itallal, ebből kifolyólag magyar nevét sem ismerem-már ha van neki ilyen.
Hozzávalók:
6 nagy citrom
700 ml alkohol
1 liter tartós tej 1 kg cukor
1 zacskó vaníliás cukor
Feldaraboljuk és meghámozzuk a citromokat.A fehér részét ne tegyük bele mert attól keserű lesz!A citromhéjat áztassuk az alkoholban 15 napig. Ha letelt a 15 nap melegítsük meg a tejet és oldjuk fel benne a cukrot és a vaníliás cukrot.Gondosan kevergessük amíg teljesen fel nem olvad a cukor.Hagyjuk kihűlni.Az alkoholt szűrjük át és keverjük össze a tejjel.Töltsük üvegbe és hagyjuk állni pár hónapig.
Lehűtve fogyasszuk.

Nincsenek megjegyzések: