2011. január 27., csütörtök

Az én kenyerem




Hozzávalók:
20 dkg BL80 liszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg BL55 liszt
2 dkg élesztő apróra elmorzsolva
(felhasználás előtt egy éjszaka állni hagyom az élesztőt szobahőmérsékleten,hogy kicsit száradjon)
350 ml víz
1 tk só
1 tk cukor
A hozzávalókat kenyérsütőgépbe teszem,és a dagasztó programot kapcsolom be.
A kész tésztát egy éjszakára a hűtőbe teszem.Másnap még egyszer beteszem a gépbe,dagasztó programra.Ha kész megformázom és egy kivajazott,kilisztezett jénaiba teszem.Előmelegített sütőben kicsit hagyom kelni,majd  240 C fokon sütöm fedő alatt amíg be nem reped a teteje,akkor leveszem a tetőt és szép barnára sütöm.Ha kész vízzel megkenem a tetejét.
Ezt a receptet én kísérleteztem ki,nekem bevált..Vicces de az alap kiinduló recept -évekkel ezelőtt-a kenyérsütő géphez kapott receptfüzet volt.Aztán olvasgattam Dolce Vita és Limara kenyérrel kapcsolatos bejegyzéseit,meg a DNK kenyér receptjét.Végül ez lett belőle.

Nincsenek megjegyzések: