Hozzávalók:
4 kg paradicsom
50 dkg savanykás alma
50 dkg vöröshagyma
2,5 dl 10 %- os ecet
2 tk. őrőlt fahéj
1,5 tk szegfűszeg
2 ek só
30 dkg cukor
1,5 tk pirospaprika
1 tk fehérbors
3 tk mustármag
6 db szegfűbors
csipet gyömbér
1,5 reszelt szerecsendió
(tk=teáskanál)
A feldarabolt paradicsomot a felszeletelt almával és a felkarikázott hagymával pépesre főzzük.
Beleszórjuk a cukrot a sót az ecetet a fűszereket és sűrűbbre főzzük.
Ha kész ,átpasszírozzuk ,üvegekbe töltjük és 15 percig gőzöljük.
Egy régi Tina különszámban találtam ezt a receptet.A titka az,hogy hagyjuk sokáig érni a ketchupot.Ezért igazából nem azonnali fogyasztásra ajánlanám.Nálunk a két éves ketchupnak volt a legnagyobb sikere.Aki nem ilyen türelmes az persze fogyaszthatja előbb is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése