2010. október 6., szerda

Marokkói bab

Posted by Picasa

A kedvenc  büfénkben készítették a marokkói babot és az egyetemi években ez az egytálétel volt nálam az abszolút favorit .Röpke tíz évbe telt el mire a férjem reprodukálni tudta.viszont most már nagyon gyorsan el tudja készíteni.
Hozzávalók:
fél kg csíkokra vágott csirkemell
fél kg nagyszemű fehérbab konzerv
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kk koriandermag
1 púpozott teáskanál őrölt római kömény
1 kk kurkuma v. sáfrány
1 kk őrölt paprika
1 kk frissen őrölt bors
csipet mustármag
3 dl paradicsomlé
csipet só vagy 1 ek.szójaszósz
olívaolaj
Az olívaolajon megpattogtatjuk a koriandermagot és hozzáadjuk a felaprított hagymát.Üvegesre pároljuk majd beletesszük a fokhagymát fél percig pirítjuk és beletesszük a húst.Megpirítjuk a csirkemellet 2-3perc alatt és hozzáadjuk a többi fűszert is a paprika kivételével.Ha só helyett szójaszószt választunk akkor azt is tegyük bele.Amikor a fűszerek felolvadtak és kezdenek szaftot képezni akkor felöntjük paradicsomlével és készre pároljuk.Ha a hús megpuhult hozzáöntjük a babot és megszórjuk a pirospaprikával.Kicsit forraljuk alacsony lángon hogy nehogy szétfőljön a bab.Ha a paradicsomlé savanyú volt akkor egy pici cukor is mehet bele ill. ha nem tettünk bele szójaszószt akkor kicsit sózzuk meg.
Bő sáfrányos vízben főzzünk hozzá rizst.Nyáron friss kurkumával szórtuk meg a tetejét.