2010. április 22., csütörtök

Kijevi csirkemell


Posted by Picasan
Ezt a receptet Stahl Judit Házias ételek c. könyvéből vettem.Régóta szemeztem vele,mert a férjem nagyon szereti a kijevi csirkét.Mindig csak ígérgettem neki,hogy majd egyszer megcsinálom,de mostanáig nem került rá sor,mert azt hittem nagyon macerás.Kiderült,hogy nem az.
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé 
só,bors
A fűszervajhoz:
2 gerezd fokhagyma
1 kis citrom
10 dkg vaj
3 ek petrezselyem
1 ek aprított snidling
1 ek. aprított tárkony
2 ek. ánizs ízű likőr(Ouzo,Pernod)
só,frissen őrölt bors
A panírhoz:
2 tojás
liszt
kenyérmorzsa


Elkészítése:
A fűszervajhoz a fokhagymákat megpucoljuk,összezúzzuk,a citrom héját lereszeljük,a levét kifacsarjuk.
A vajhoz hozzákeverünk 1 ek. citromlevet,a citromhéjat majd a többi hozzávalót és sózzuk borsozzuk.
Az így elkészült fűszervajból 11 cm hosszú 6 cm vastag hurkákat formázunk és folpackba csomagolva 10 percre a mélyhűtőbe tesszük.

A filéket hosszában félbevágjuk,nyújtófával 1,5 -1 cm vékonyra nyújtjuk és késsel megfazonírozzuk  őket.(A levágott darabokból én salátát készítettem.)A hússzeleteket sózzuk- borsozzuk.
A panírozás két lépésből áll.
Először a hússzeletek egyik oldalát megkenjük tojással ,meghintjük egy pici liszttel,aztán a vajat négyfelé vágjuk és négy szelet hús közepére teszünk egy-egy darabot a fűszervajból.A maradék 4 hússzelettel,a tojásos-lisztes oldaluk kívülről legyen,betakarjuk és a húsok széleit összenyomkodjuk.Húsz percig a mélyhűtőben pihentetjük,majd bepanírozzuk tojásba és morzsába.
Forró olajban megsütjük.

2010. április 3., szombat

Saláta

Kijevi csirke készítésekor igen sok fölösleges csirkemell darabka keletkezik a formára igazítás során.Ezekből kiváló salátát készítettem-hogy ne csak a féktelen evészetről szóljon a Húsvét:)
A húsdarabkákat megpirítottam,fűszereztem.A salátába került még sajtkocka,pirított kenyérkocka,és az ilyenkor fellelhető zöldségek közül ami belefér:fejes saláta,retek,paradicsom.Dresszingnek pedig balzsamecet.
Szép Húsvétot!